Bu Kelimeleri Hayatınızdan Çıkarın!

Kişisel gelişimimizi tamamlayabilmek, daha iyisini yapabilmek, daha huzurlu ve mutlu olabilmek adına arzuladığımız değişimi başlatabilmemizin sihirli 2 adımı var:

  • Farkındalık
  • Bilinçli farkındalık

Daha huzurlu ve mutlu olabilmek adına hayatımızda bir şeylerin değişmesini istiyorsak öncelikle bunun FARKINDA olmamız gerekiyor. Bu farkındalığı BİLİNÇLİ FARKINDALIK seviyesine çıkarabildiğimizde ise değişim için harekete geçebilmemiz mümkün olacaktır. Kişisel gelişimin özü ve temel mantığı budur. Bütün söylenenler, yazılanlar; kitaplar, eğitimler, seminerler, koçluklar daha iyisine ulaşmak adına harekete geçme farkındalığı kazandırmak içindir (olmalıdır) aslında. Çünkü bizi harekete geçirmiyorsa okuduğumuz kitapların, dinlediğimiz ya da izlediğimiz içeriklerin, takip ettiğimiz eğitim ve koçluk çalışmalarının önemli faydası, katkısı veya yeterli desteği olmuyor demektir.

İşte biz de bu iddiamızdan yola çıkarak konuşup yazdıklarımızı, araştırıp yaptıklarımızı daha çok FARKINDALIK ve BİLİNÇLİ FARKINDALIK kazanmanıza destek olmak adına yapıyoruz. Bu yazımızda ve konu ile ilgili bu hafta video kanalımızda yayınlanan yeni içeriğimizde bu konuyu ele aldık. Sizlere hayatımızdan çıkarmamız gereken 3 kelimeyi ve yine bunların yerine koymamız gereken 3 kavramı aktarmaya çalışacağız.

Kişisel gelişimimizi geciktiren, değişimimiz için atacağımız adımları erteleyen, bizi konfor alanımıza adeta mahkûm eden; sürekli olarak bahane üretmemize, mızmızlık etmemize ve daha iyisi için yapabileceklerimizi ertelememize sebep olan 3 kelimeyi hayatımızdan çıkarmamız şart!

Bizi daha çok sebep ve bahane üretmeye yönelten bu 3 kelime:

  • Neden?
  • Niçin?
  • Niye?

Kendinize ve çevrenize bu açıdan tekrar bir bakın isteseniz. Daha çok şu cümleleri duyacaksınız:

“NEDEN bu talihsizlikler hep gelip beni bulur?”

“Ben NİÇİN bu kadar talihsizim?”

“NİYE bütün kuşlar gelip “şey” yapmak için benim arabamı bulur!”

“NİÇİN bende kısa yoldan köşeyi dönemiyorum?”

“NEDEN hep karamsar ve mutsuzum?”

“NİYE yapamıyorum, NİYE beceremiyorum, NİYE üstesinden gelemiyorum?”

Bu kelimeleri dilimizden, dağarcığımızdan, konuşmalarımızdan, zihnimizden çıkaralım. Mümkün olduğu kadar kullanmayalım. Aklımıza veya dilimizin ucuna geldiğinde kendimize “Bi dur!” diyelim. Bunu diyebilmek için de yukarıdaki üç kelimenin yerine kullanacağımız kavramları dilimize, zihnimize yerleştirelim.

  1. Kavram: NE…

Hayatımda olup biten NE? Tatmin düzeyim NE? Şu anda NE hissediyorum? Bu durumuma NE anlam veriyorum? Davranış ve alışkanlıklarım bana NE söylüyor? Hayatımdaki olumsuzluklara NE anlam yüklüyorum? Kendim ve hayatımla ilgili NE düşünüyorum? Bulunduğum yere bir isim vermek istesem bu NE olabilir?  …

  1. Kavram: NEREDE/ NEYİ…

NEREDE olmak istiyorum? NEREDE olursam kendimi daha mutlu ve huzurlu hissederim? NEREDE olmak tatmin düzeyimi istediğim seviyeye getirir? NEYİ (Neleri) değiştirirsem daha huzurlu ve mutlu bir hayatım olur?

  1. Kavram: NASIL…

Bulunduğum yerden, olmak istediğim yere NASIL ulaşabilirim? NASIL davranmak benim için daha olumlu sonuçlar doğurur? Olup bitene NASIL anlamlar yüklersem bu benim için daha iyi olur? Daha huzurlu ve mutlu olabilmek için NASIL bir değişim yaşayabilirim? Hayatımda (bana iyi gelmeyen) davranış ve alışkanlıkları NASIL değiştirebilirim?

NASIL kavram ve sorularının 2 alt başlığı var:

  1. Bu konuda NELER yapabilirim?
  2. Bu konuda BAŞKA neler yapabilirim?

Sadece bu NASIL, NELER ve BAŞKA kelimeleri ile oluşturup kendinize soracağınız samimi sorular bile kişisel gelişiminiz için size sihirli kapılar açacaktır.

Neden, Niçin ve Niye kelimeleri ile bahane, sebep ya da mazeret üretmek üzere dilimize, zihnimize üşüşen soruları olumlu, sihirli ve değişim için sizi harekete geçirecek farkındalık kelime ve soruları ile değiştirin. Bu sizin için BİLİNÇLİ FARKINDALIK adına atılabilecek en önemli adımdır…

Bir Cevap Yazın

Yukarı Çık